10 nov. 2013

Tips till den som följer Pretty Little Liars

Den som följer TV-serien Pretty Little Liars kanske lämnades smått förvirrad och lätt frustrerad efter det senaste avsnittet, Halloween-avsnittet, för vad ska egentligen hända med Caleb och hans nya bussvän Miranda efter att Hanna och tjejerna lämnar dem i Ravenswood? Lyckligtvis råkar det vara så att man inte behöver gissa eller vänta på att Pretty Little Liars ska börja igen i januari 2014, eftersom seriens skapare faktiskt har gjort en spin-off på tio avsnitt som heter just Ravenswood. Den satte igång i USA direkt efter Halloween-avsnittet. I Ravenswood är Tyler Blackburn tillbaka som Caleb Rivers och han och Miranda är huvudpersonerna som tillsammans med nya vänner snubblar över en förbannelse som staden har varit drabbad av under en längre tid. 

Ravenswood skiljer sig från moderserien på så vis att den har en betydligt läskigare framtoning, det förekommer övernaturliga inslag som får den rationelle Caleb att ifrågasätta en hel del. Hanna Marin, karaktären som är Calebs flickvän i Pretty Little Liars, finns med i kulisserna, men efter tre visade avsnitt har hon ännu inte dykt upp i serien. Det sägs dock att hon ska göra ett gästspel i det femte avsnittet. Utöver Hanna har de stoppat in andra mindre karaktärer och inslag  i Ravenswood som den trogne tittaren redan känner igen från ursprungsserien. 

Pretty Little Liars baseras på Sara Shephards bokserie med samma namn, men Ravenswood har ingen litterär förlaga utan här har manusgänget helt enkelt använt fantasin och utvecklat framgångskonceptet en smula och lagt fokus på en av pojkvännerna. 

2 kommentarer :

  1. Jag gillar Ravenswood! Såg de första tre avsnitten i helgen. Fick tips om den från en typ 13-årig tjej som lånade böcker av mig. Skönt att jag har samma tv-seriesmak som tonårstjejer. :)

    SvaraRadera
  2. Jeanette / Bokofilm15 november 2013 kl. 09:43

    Haha. Eller så kanske hon har samma smak som en vuxen..? ;)

    SvaraRadera