5 juli 2013

BokoFilmFredag, v 27 - År 2014 är det 75 år sedan

 
1939 kom John Steinbecks hyllade och åter hyllade roman Vredens druvor, en av böckerna i USAs historia som har kallats the Great American Novel. 1940 regisserade John Ford filmatiseringen som vann två Oscars, en för regi till Ford och en för bästa kvinnliga biroll till Jane Darwell. Utöver Darwell spelade även Henry Fonda och John Carradine i filmen.
 
Nästa år är det 75 år sedan boken kom och Steven Spielberg börjar tycka att det är dags att göra en nyfilmatisering av den. Stjärnregissören och hans DreamWorks samtalar just nu med Steinbecks efterlevande om filmrättigheterna och går förhandlingarna igenom kommer Spielberg att fungera som producent under inspelningen, inte regissör.

Än så länge är det alldeles för tidigt att komma med några gissningar på hur bra filmen kan tänkas bli. Jag vill gärna veta vem som är tänkt att regissera, om inte Spielberg. En films regissör säger ju en hel del om hur känslan och slutresultatet kan tänkas bli och jag tror att det krävs någon väldigt specifik för att kunna sälja den här klassikern till dagens publik.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar