23 aug. 2014

Bokmässan 1: Röster från Katalonien - Mariona Cabassa

Från och med idag kommer jag peppra er med allt möjligt som har med Bokmässan 2014 att göra. Kortare presentationer av olika medverkande, olika seminarier, monterprogram, mingel etc etc. Glöm inte att besöka sidan Bloggambassadör 2014 också. 

Huvudtemat i år är ju brasiliansk litteratur, men utöver det kommer undertemat Röster från Katalonien också ta en hel del plats. Katalonien är en region i nordöstra Spanien och elva författare och en illustratör kommer fungera som representanter för den samtida katalanska litteraturen. Av dessa tolv personer kommer tio stycken finnas på plats i Göteborg i september och intresserade besökare med seminariekort har sju olika seminarietillfällen på sig att lära känna den katalanska kulturen bättre. 

Mariona Cabassa - illustratör
Mariona Cabassa föddes 1977 i Barcelona och har varit verksam illustratör sedan 2001. Hon arbetar även som lärare i konst och leder olika workshops. Cabassas illustrationer har publicerats i alla möjliga tänkbara medier över hela världen och böcker är självklart inget undantag. 

På mässfredagen diskuterar Cabassa bildspråk i olika kulturer tillsammans med den brasilianska illustratören Roger Mello, årets mottagare av H.C. Andersen-priset, och litteraturpedagogen och kritikern Agneta Edwards. Seminariet heter Är bilder gränslösa? och  är alltså på fredagen den 26 september kl 15.00 - 15.45. 

På lördagen den 27 september kan man också möta henneUng Scen kl 14.00 - 14.45.   


Cabassa är ett nytt namn för mig och jag kan inte minnas att jag har sett några av hennes illustrationer innan. För mer info kring henne och arbetet hon gör så rekommenderar jag ett besök på hennes hemsida

Mariona Cabassa

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar