8 apr. 2013

Diagnos: boknörd?

Jag fick ett spel i helgen som vännen ansåg passade mig perfekt. Ett spel som heter BOKNÖRD kan omöjligt gå fel. Det här är inte ett spel med spelplan och stora avancerad bokproblem att lösa. Nej, det här är ett litet frågespel, en liten kortlek med totalt 256 bokfrågor i fem olika kategorier. Du ska alltså samla poäng genom att svara rätt på frågorna och när du svarar fel går turen över till nästa spelare. Perfekt för den långa bilresan exempelvis.

Frågorna finns i följande kategorier:

1. Vad heter boken?
2. Vilken romankaraktär?
3. Vilken författare?
4. Ond bråd död
5. Diagnos: boknörd?

Nu har jag självklart inte gått igenom alla kort än, eftersom man måste spara lite av det roliga till andra tillfällen, men om jag ska utgå ifrån det som min vän frågade ut mig på så skulle jag nog vilja säga att det här är ett spel som passar de flesta som någonsin har tyckt om böcker. Man behöver inte vara en inbiten litteraturvetare för att kunna svara på frågorna, i många fall är intresse och allmänutbildning allt man behöver. Ofta finns det också ledtrådar till svaren i just frågeställningarna så är man uppmärksam kan man svara på mer än man tror.

Det är mycket svenskt och ganska mycket mainstream. För att så många som möjligt ska kunna delta naturligtvis, men för att vinna spelet och få äran att kalla sig boknörd så tycker jag kanske att kunskapsnivån borde höjas en pyttesmula. Jag tror nog inte att den nördigaste av boknördar skulle känna sig tillräckligt utmanad. Å andra sidan så är det ju alltid kul att spela bokspel. I mitt tycke är det lite trist att bara sitta och mata frågor rakt av om man är hemma, men då kan man ju alltid baka in frågorna i andra frågespel och göra något kreativt med det så att det blir roligare.

2 kommentarer :

  1. Verkar ju vara ett underbart härligt spel.

    SvaraRadera
  2. Jeanette / Bokofil_m2 maj 2013 kl. 22:22

    Ja, verkligen kul med frågor som är helt inriktade mot böcker. :D

    SvaraRadera