28 juni 2013

BokoFilmFredag, v 26 - Sex böcker, sex filmer?

När vampyrvågen, med Stephenie Meyers Twilight i spetsen, sköjde in över oss alla för ett par år sedan kom även en annan ungdomsserie fylld av vampyrer. Väldigt länge blandade jag ihop den med P.C. och Kristin Casts House of Night-serie, men det är Richelle Meads Vampire Academy-serie jag ska berätta om.

Sex böcker, släppta mellan 2007 och 2010, 2009 kom den första boken på svenska. Har sålt över åtta miljoner exemplar i över 30 länder. Halvvampyren Rose tränas på Vampire Academy eftersom det är hennes lott i livet att bli bästa vännen och den dödliga vampyren Lissas beskyddare. Det samtidigt som hon brottas med kärleksfrågor, där instruktören Dimitri är inblandad, och försöker bekämpa de onda och odödliga vampyrerna. Det kan gå hur som helst.

Böckerna i serien är:

  • Vampire Academy (Törst)
  • Frostbite (Fruset blod)
  • Shadow Kiss (Skuggkysst)
  • Blood Promise (Löftet)
  • Spirit Bound (Andens kraft)
  • Last Sacrifice (Yttersta offret)

Mead har även fortsatt med en del av karaktärerna i en annan serie som utspelar sig i samma miljöer och fungerar som en spin-off till Vampire Academy. Serien kallas Bloodlines och i den har tre böcker släppts än så länge.

Nu är det dags för den första boken i Vampire Academy-serien att bli film. Inspelningarna startade för ungefär en månad sen och i dagsläget är den planerad att ha premiär i mitten av februari 2014. Titel på filmen är Vampire Academy: Blood Sisters och den regisseras av Mark Waters, som också har gjort Lindsey Lohan-filmerna Mean Girls och Freaky Friday. Zoey Deutch spelar Rose, Lucy Fry spelar Lissa, Danila Kozlovsky spelar Dimitri och filmen är full av relativt okända skådistalanger som vi säkerligen kommer att få se väldigt mycket mer av.

Det är oklart om alla böckerna ska filmas, men vad man vet om första filmen är att den enbart baseras på första boken vilket lämnar utrymme för en filmisk långkörare á la Harry Potter. Det återstår att se hur stort det här blir.

Är du ett fan?
Rose, Dimitri och Lissa

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar