3 dec. 2013

Bokofil..m's JULKALENDER 2013 sprängfylld med lästips - 2 december

I den andra luckan för dagen är det ett författarskap jag är sugen på. Efter att ha läst så mycket gott om hennes böcker hos en rad andra bokbloggare, exempelvis Helena vars boksmak jag ofta delar, så ska jag ta tag i Donna Tartt under 2014. 

Tartts senaste bok The Goldfinch är den som har fått upp mina ögon för henne och sedan dess har jag noterat hyllningar både här och där så nu känns det som att hon är överallt. 1992 kom hennes första bok The Secret History (Den hemliga historien), 2002 kom hennes andra bok The Little Friend (Den lille vännen) och nu i år kom hennes tredje bok The Goldfinch (Steglistan). Om det är så att hon har för avsikt att komma med en ny bok var tionde år har jag ju åtminstone gott om tid på mig att hinna läsa de befintliga innan nästa kommer. Och läsa om. Flera gånger. Och blir jag uttråkad så kan jag läsa om dem ett par gånger till.

Tartts romaner känns sådär härligt mörka och dystra som jag vill ha mina bästa böcker och alla är centrerade kring barn och unga vuxna vilket är ett stort plus eftersom deras oförutsägbarhet kan ha en tendens att höja mystikkänslan ganska duktigt. 

2 kommentarer :

 1. Vilken kul kalenderidé! Jag har inte heller läst Tartt och vill börja med Den hemliga historien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jeanette / Bokofil..m11 december 2013 kl. 22:57

   Kul att du gillar! :D Jag tänker också börja med första boken har jag planerat.

   Radera